Держдеп США випустив заяву щодо обміну полоненими

Читать на русском
У Держдепі США заявили, що раді бачити ознаки більш активного діалогу між Росією та Україною.

Сполучені Штати вітають повідомлення про звільнення 35 українців, утримуваних Росією, в обмін на 35 ув'язнених, переданих Україною.

Про це йдеться в заяві Державного департаменту США.

Макрон привітав обмін полоненимиМакрон привітав звільнення Сенцова і пообіцяв, що Франція і Німеччина активізують зусилля в нормандському форматі для прогресу в Мінську.

Як наголошується, США послідовно закликали звільнити 24 українських моряків, затриманих Росією після нападу в листопаді 2018 року на українські судна в Чорному морі біля Керченської протоки, а також Олега Сенцова та інших політичних в'язнів.

«Ми закликаємо Росію негайно звільнити всіх інших українців, включно із членами кримськотатарської громади, які несправедливо ув'язнені», - йдеться в заяві.

У Держдепі США вказали, що «раді бачити ознаки більш активного діалогу між Росією та Україною».

«Президент Зеленський чітко заявив про свою прихильність досягненню дипломатичного врегулювання спровокованого Росією конфлікту на сході України. Ми підтримуємо зусилля президента Зеленського», - наголошується в заяві.

Нагадаємо, Дональд Трамп вважає, що обмін утримуваними особами, здійснений між Росією та Україною, може стати першим кроком до миру.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: