Карта ООС: ситуація на сході України на 5 вересня

Читать на русском

Ситуація на сході країни на 5 вересня 2019 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

Протягом доби, що минула, загальна обстановка на лінії бойового зіткнення суттєво не змінювалася. Позиції підрозділів Об’єднаних сил знову перебували під обстрілами з боку російсько-окупаційних військ. У випадку прямої загрози життю та здоров’ю, наші захисники давали адекватну відповідь ворогу з чергових вогневих засобів.

Загалом вчора окупанти здійснили 12 збройних провокацій, застосовуючи різні зразки озброєння.

Зокрема, під ворожими мінометними обстрілами перебували наші оборонці Майорська, Новгородського та Авдіївки, де загалом окупанти випустили 27 мін різних калібрів. Окрім цього, російсько-окупаційні війська відкривали вогонь з гранатометів різних систем та стрілецького озброєння в районах н.п. Шуми, Південне, Зайцеве, Хутір Вільний, Водяне, Опитне, Верхньоторецьке, Павлопіль. На превеликий жаль, вчорашня доба в районі відсічі та стримування збройної агресії РФ на сході України принесла чергову непоправну втрату. Внаслідок прицільних обстрілів російсько-окупаційних військ, отримав поранення несумісне з життям один наш захисник.

Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким героя, а також його бойовим побратимам.

Обстановка на сьогодні, 05 вересня

Сьогоднішню добу російсько-окупаційні війська розпочали артилерійськими та мінометними обстрілами, свідомо порушуючи Мінські угоди. Загалом на лінії бойового зіткнення від початку цієї доби ворог здійснив 5 прицільних обстрілів позицій Об’єднаних сил.

Застосування російсько-окупаційними військами важкого озброєння зафіксовано сьогодні в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Північ” Об’єднаних сил.

З 04:55 ранку, протягом 20 хвилин окупанти здійснили по нашим оборонцям н.п. Зайцеве 7 пострілів з артилерії калібру 122 мм та випустили 5 мін 120-го калібру.

Одразу після цього, з 05:15, також протягом 20 хвилин ворог вів прицільний обстріл по позиціях наших захисників н.п. Південне, застосовуючи артилерію та міномети від шахти ім. Гагаріна окупованої Горлівки. Нашими воїнами зафіксовано розриви 5 артилерійських ворожих пострілів 122-го калібру та 10 мін калібру 120 мм.

Обидва обстріли ворог супроводжував щільним вогнем з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Окрім цього, окупанти вели провокаційні обстріли зі стрілецької зброї з 03:00 ночі по позиціях наших захисників Талаківки, та зранку, з 09:40, в районі Новогнатівки. З 11:18 ворог розпочав обстріл зі станкових протитанкових гранатометів по наших оборонцях Водяного.

За наявною інформацією, бойових втрат внаслідок ворожих прицільних обстрілів від початку цієї доби немає.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: