СБУ повторно прийшла з перевіркою на ArcelorMittal Кривий Ріг

Читать на русском
Прес-служба компанії ArcelorMittal повідомляє, що у вівторок, 3 вересня, Служба безпеки України (СБУ) провела перевірки на підприємстві в Кривому Розі.

Прес-служба компанії ArcelorMittal повідомляє, що у вівторок, 3 вересня, Служба безпеки України (СБУ) провела перевірки на підприємстві в Кривому Розі.

Підставою огляду стала постанова Бабушкінського районного суду Дніпра від 13 серпня 2019 року в рамках розслідування кримінальної справи за статтею 441 КК України (Екоцид).

Підприємство відвідали 11 співробітників СБУ, яких супроводжували фахівці головного управління екологічної інспекції та Госпродпотребслужби в Дніпропетровській області та Дніпропетровського обласного лабораторного центру Міністерства охорони здоров'я.

Були оглянуті вуглепідготовчі, коксові цеха, а також цеха уловлювання та сіркоочистки коксохімічного виробництва.

Нагадаємо, 20 липня Служба безпеки України весь день проводила обшуки на підприємстві Арселор Міттал Кривий Ріг, проти якого відкрила кримінальне провадження за статтею «екоцид» за забруднення навколишнього середовища після критики від президента Володимира Зеленського. У компанії відзначили, що через дії СБУ пусконалагоджувальні роботи на машині безперервного лиття заготовок (МБЛЗ)№ 3 були заморожені.

22 липня начальник слідчого відділення управління Служби безпеки України в Дніпропетровській області Ігор Ена повідомив на брифінгу, що правоохоронці виявили на підприємстві «радіацію, яка значно перевищує допустимі санітарні норми для роботи на зазначеному підприємстві - 4,4 мкЗв/год». У Арселор Міттал Кривий Ріг у відповідь заявили, що рівень радіації на металургійному комбінаті знаходиться в межах норми, а заява СБУ є некоректною.

8 серпня в АрселорМіттал Кривий Ріг заявили, що досягли домовленості з Офісом президента. Комбінат продовжить знижувати викиди в атмосферу і буде фінансувати соціальні проекти в місті.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: