Екс-нардеп Омельянович через суд хотів закрити справу в НАБУ

Читать на русском
Колишній член парламенту через суд хотів домогтися закриття кримінального провадження за фактами можливої брехні в декларації.
Денис Омельянович

Колишній народний депутат від «Опозиційного блоку» Денис Омельянович просив суд зобов'язати Національне антикорупційне бюро винести постанову про закриття кримінального провадження, в якому розслідуються факти можливого його недостовірного декларування.

Про це йдеться в ухвалі слідчого судді Солом'янського районного суду міста Києва Вікторія Жовноватюк від 17 липня, повідомляє «Слово і Діло».

У самому документі не вказано прізвище особи, яка звернулася до суду, проте, за даними журналіста «Слова і Діла», йдеться саме про Омельяновича. Також в рішенні вказується, що екс-нардеп звернувся до суду зі скаргою на бездіяльність НАБУ, в якій просив негайно розглянути його клопотання про закриття справи, а також винести відповідну постанову. За його словами, всупереч ст. 220 КПК України детектив клопотання не розглянув, а надав формальну відписку.

Як встановив суд, від 19 лютого НАБУ розслідує кримінальне провадження за фактом можливого недостовірного декларування Омельяновича. 21 травня екс-нардеп подав до детектива клопотання про закриття справи, проте детектив його в установлений строк не розглянув та не повідомив про результати розгляду. Таким чином, суддя скаргу задовольнила частково і зобов'язала детектива розглянути клопотання Омельяновича в порядку ст. 220 КПК України.

Нагадаємо, НАЗК встановило, що екс-нардеп Омельянович не задекларував 19 своїх земельних ділянок та землю дружини. Також за цим висновком Нацагентства НАБУ почало інформаційно-аналітичну роботу. Нещодавно суд повернув НАЗК протокол на Омельяновича, який у своїй справі звернувся до НАБУ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: