У Києві вшанували пам'ять загиблих під Радою нацгвардійців

Читать на русском
Захід в пам'ять гвардійців першої Президентської бригади оперативного призначення імені гетьмана Петра Дорошенка розпочався з молебню.

Біля будівлі Верховної Ради в суботу, 31 серпня, відбулася церемонія вшанування пам'яті чотирьох бійців Нацгвардії, які загинули під час масових заворушень 31 серпня 2015 року.

Про це повідомляє «Слово і Діло».

Захід в пам'ять гвардійців першої Президентської бригади оперативного призначення імені гетьмана Петра Дорошенка розпочався з молебню.

Захід в пам'ять гвардійців першої Президентської бригади оперативного призначення імені гетьмана Петра Дорошенка розпочався з молебню. У церемонії взяли участь родичі загиблих, колеги, чиновники. Вони вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання та поклали квіти до меморіальної дошки, встановленої на будівлі парламенту.

У церемонії взяли участь, зокрема, голова Верховної Ради Дмитро Разумков, перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий і командувач Нацгвардією Микола Балан.

Планується, що після церемонії біля парламенту учасники поїдуть на Солом'янській площі, де покладуть квіти до Меморіалу мужності, вірності, героїзму працівників МВС і меморіальних плит, на яких увічнені імена загиблих правоохоронців.

Захід завершиться відвідуванням батьками загиблих військового містечка бригади, де проходили службу їхні діти. Там військовий капелан відслужить панахиду за загиблими, а батьки побачать умови, в яких служили їхні сини.

Крім того, передбачається, що сьогодні спільно з командуванням батьки обговорять стан судового розгляду справи за фактом подій 31 серпня 2015 року поблизу ВР.

Раніше Зеленський анонсував День пам'яті захисників України.

Також нагадаємо, Україна вшановувала пам'ять жертв політичних репресій.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: