Україна вшановує пам'ять жертв політичних репресій

Читать на русском
Сьогодні в Україні - День пам'яті жертв політичних репресій. День присвячений трагічним подіям в історії країни, викликаних насильницьким впровадженням комуністичної ідеології.

Україна пам'ятає і шанує пам'ять невинних жертв політичних репресій, прах яких покоїться в кожній області української землі.

Про це написав Президент України Петро Порошенко в Facebook 19 травня - в День пам'яті жертв політичних репресій, пише «Слово і Діло».

Парламент затвердив нові пільги жертвам політичних репресійВерховна Рада прийняла в цілому як закон проект № 3815-д, який передбачає посилення соціального захисту жертв нацистських переслідувань та політичних репресій.

«Сьогодні Україна вшановує пам'ять жертв політичних репресій. У кожній області, в кожному районі українська земля почиває прах невинних жертв. Вона зберігає страшну правду і намагається залікувати пекучий біль свого народу. Україна пам'ятає ...», - зазначив глава держави.

Зазначимо, що День пам'яті жертв політичних репресій відзначається згідно з Указом Президента від 21 травня 2007 року, щорічно в третю неділю травня, з метою вшанування пам'яті жертв політичних репресій, привернення уваги суспільства до трагічних подій в історії України, викликаних насильницьким впровадженням комуністичної ідеології.

Нагадаємо, Володимир Зеленський на зустрічі з керівниками фракцій парламенту в суботу, 4 травня, запропонував дату інавгурації 19 травня.

У відповідь керівник Інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович нагадав, що це - День пам'яті жертв політичних репресій, в зв'язку з чим, призначення інавгурації на 19 травня назвав недоречним.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: