У Польщі попросили Трампа допомогти стягнути репарації з РФ і Німеччини

Читать на русском
Польські патріоти і християни просять президента США Дональда Трампа допомогти Варшаві домогтися від Москви і Берліна репарацій за підсумками Другої світової війни.

Польські «патріоти і християни» опублікували петицію на сайті Білого дому, в якій просять президента США Дональда Трампа допомогти Варшаві домогтися від Москви і Берліна репарацій за підсумками Другої світової війни.

Як передає «Слово і Діло», про це пише журнал The New American.

Польща вимагатиме військових репарацій від РосіїПольський депутат Аркадіуш Мулярчик заявив про необхідність підготувати звіт про військові репарації за шкоду, заподіяну СРСР Польщі.

Автори петиції підкреслили, що виплата репарацій необхідна для досягнення «історичної справедливості» і обумовлена ​​«моральними і історичними причинами».

На думку укладачів петиції, Польща була «буквально знищена і поневолена під час війни і після її закінчення».

Також вони вказали, що Польща була завойована в вересні 1939 року «диктаторськими режимами Адольфа Гітлера та Йосипа Сталіна», пише «Газета.Ру».

У жовтні минулого року президент Польщі Анджей Дуда оголосив відкритою тему репараційних вимог до Німеччини за вчинені під час Другої світової війни злочини. Він додав, що для вирішення цього питання в польському парламенті вже створена спеціальна експертна група.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: