У Луценка пояснили його останні накази

Читать на русском
Щодо зміни підсудності 20 кримінальних проваджень вона заявлила, що вони передані до Держбюро розслідувань, Національної поліції, СБУ за підслідністю.

Провадження щодо колишнього першого віце-спікера Верховної Ради Ігоря Калетника закрито на законних підставах, а 20 справ передано від управління спецрозслідування Генпрокуратури до інших органів за підслідністю.

Про це в суботу, 31 серпня, заявила прес-секретар екс-генпрокурора Юрія Луценка Лариса Сарган у Facebook, пише «Слово і Діло».

«Стаття КК, яку 5,5 (!) років Горбатюк пред'являв Калетнику, - давно декриміналізована. У справі є рішення судів, в яких чітко вказано на відсутність складу злочину, по цій же справі було відмовлено в проведенні заочного розслідування через відсутність складу злочину, є рішення суду про необхідність закриття справи», - написала Сарган.

Вона підкреслила, що «справу закрили на законних підставах».

Щодо зміни підсудності 20 кримінальних проваджень вона заявлила, що вони передані до Держбюро розслідувань, Національної поліції, СБУ за підслідністю.

«Провадження не мають відношення ні до справ Майдану, ні до колишнії високопоставлених чиновників. Це, наприклад, справи крадіжки цукру, забудов в Києві тощо», - пояснила вона.

При цьому Сарган не пояснила наказ Луценка, яким головного військового прокурора Анатолія Матіоса, при наявності у нього конфлікту інтересів, визначили куруючим заступником по роботі управління спецрозслідування.

Нагадаємо, увечері 29 серпня Верховна Рада призначила генпрокурором Руслана Рябошапку, попередньо звільнивши Луценка, який раніше в той день написав заяву на відставку.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: