Сущенка привезли з колонії до Москви – ЗМІ

Читать на русском
Український журналіст Роман Сущенко зараз знаходиться в СІЗО Лефортово, стверджують у Громадській спостережній комісії Москви.

Засуджений в Росії український журналіст Роман Сущенко доставлений з колонії до московського СІЗО Лефортово.

Про це в четвер, 29 серпня, повідомляє РИА Новости з посиланням на відповідального секретаря Громадської спостережної комісії Москви Івана Мельникова, пише Слово і Діло.

З чим це пов'язано, офіційних коментарів немає.

«Засудженого за шпигунство українця Романа Сущенка доставили в СІЗО Лефортово», - сказав Мельников, не уточнюючи деталі.

Нагадаємо, 30 вересня 2016 року Роман Сущенко був затриманий у Москві, йому пред'явили звинувачення у шпигунстві. 4 червня 2018 року журналіст був засуджений до 12 років ув'язнення в колонії суворого режиму. Пізніше Верховний суд РФ визнав це рішення законним.

Володимир ЗеленськийПрезидент України
Зеленський пообіцяв повернути всіх військовополоненихСказано 9 квітня 2019 р.Статус обіцянки: У процесі

Раніше ЗМІ повідомляли, що український режисер Олег Сенцов перевезений в московське СІЗО в рамках підготовки обміну утримуваних осіб між РФ і Україною.

Також заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу, нардеп Ахтем Чийгоз анонсував звільнення утримуваних в Росії українських в'язнів уже в п'ятницю, 30 серпня.

Як повідомлялося, суд у Києві звільнив керівника «РИА Новости Украина» Кирила Вишинського під особисту поруку. У липні Зеленський запропонував одночасно звільнити Вишинського і Сенцова.

Додамо, 9 квітня 2019 року, ще будучи кандидатом в президенти України, Володимир Зеленський пообіцяв повернути всіх військовополонених.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: