Перше засідання нової ВР: що запланували депутати

Читать на русском
У четвер, 29 серпня, відбудеться перше засідання Верховної ради України IX скликання. А відкриття першої сесії ВР IХ скликання заплановано на 13-ту годину.
Фото «Слово і Діло».

У четвер, 29 серпня, відбудеться перше засідання Верховної ради України IX скликання. А відкриття першої сесії ВР IХ скликання заплановано на 13:00.

Як пише «Слово і Діло», на сайті парламенту йдеться, що урочисте засідання ВР з нагоди складення присяги новообраними народними депутатами розпочнеться о 10.00 ранку.

Вісім скликань позаду: основні факти роботи Ради в період незалежності УкраїниЗ восьми скликань Верховної ради лише половина відпрацювала належний за законом термін. А найпродуктивнішим за кількістю ухвалених рішень було 6-те скликання.

Раніше опублікували порядок денний ВР на 29 серпня. Після урочистої частини нардепи сформують тимчасову президію, затвердять порядок денний сесії, після чого прем'єр-міністр Володимир Гройсман оголосить про складання повноважень нинішнього уряду.

Після цього у Раді зареєструють депутатські фракції і групи, розглянуть питання коаліції, оберуть нового спікера, а також першого і другого віце-спікера.

Крім того, планується, що президент Володимир Зеленський виступить з посланням.

Нагадаємо, на перше офіційне засідання нової Верховної ради планують запросити понад 60 гостей.

Також «Слово і Діло» проаналізувало особливості попередніх скликань парламенту.

Крім того наші аналітики підрахували, кого з народних депутатів, які пройшли до нової Верховної ради, найчастіше згадували ЗМІ напередодні нового політичного сезону.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: