На урочисте засідання Ради запросять Патона та вчених

Читать на русском
На перше офіційне засідання нової Верховної ради планують запросити понад 60 гостей. На засідання запросять президента Національної академії наук Бориса Патона.

На перше офіційне засідання нової Верховної ради планують запросити понад 60 гостей.

Як пише «Слово і Діло», про це на брифінгу в ефірі «112 Україна» заявила народний депутат від «Слуги народу» Галина Янченко.

За її даними, в планах запросити президента Національної академії наук України Бориса Патона.

На перше засідання нової Ради запросять делегацію ПАРЄВсього перше засідання нової Верховної Ради запросили відвідати дев'ять міжпарламентських організацій.

«Сьогодні, наприклад, обговорювали запрошення представників НАН, тому що це фактично моральні авторитети для українського суспільства, ми вважаємо. І попередньо погодилися, що, наприклад, буде пан Патон із НАН запрошений на цю подію», – сказала Галина Янченко.

До того ж на засідання запросять міжнародних партнерів, представників різних органів державної влади та близько 60 людей від іноземних делегацій.

Усі гості займуть місця на балконах. Варто зазначити, що перше робоче засідання відбудеться одразу після урочистого засідання 29 серпня. На думку Янченко, можливо, вже цього дня вдасться ухвалити перші рішення нової Ради.

Нагадаємо, 9 серпня відбулося перше засідання підготовчої групи новообраної Верховної ради.

Підготовчу групу Верховної ради IX скликання очолив представник партії «Слуга народу» Дмитро Разумков, його перший заступник – представник тієї самої політсили Руслан Стефанчук. Секретарем обрали Ярослава Железняка від «Голосу».

Доти, доки народні депутати не оберуть тимчасової президії, засідання парламенту проводитиме голова підготовчої депутатської групи Дмитро Разумков.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: