Зеленський зустрівся з радником Трампа

Читать на русском
Зустріч була присвячена обговоренню першочергових заходів щодо зміцнення стратегічного партнерства між Україною та США, зокрема підготовці двосторонніх переговорів на рівні глав держав.

Президент України Володимир Зеленський в середу, 28 серпня, провів зустріч із радником президента США з національної безпеки Джоном Болтоном.

Про це повідомляє Офіс президента в середу, 28 серпня, пише «Слово і Діло».   Зустріч була присвячена обговоренню першочергових заходів щодо зміцнення стратегічного партнерства між Україною та США, зокрема підготовці двосторонніх переговорів на рівні глав держав.

100 днів перезавантаження: перші успіхи та невдачі команди ЗеленськогоПерші 100 днів президента Володимира Зеленського навряд чи можна вважати показовими. Втім, останні три місяці саме глава держави задавав основні політичні тренди. Які саме, аналізував політолог Олександр Радчук.

Крім того, були обговорені можливості поглиблення українсько-американського співробітництва в сферах безпеки і оборони, енергетичної безпеки, а також в питаннях реформування Збройних сил України та української оборонної промисловості.

Зеленський подякував американській стороні за потужну підтримку суверенітету і територіальної цілісності України, послідовну офіційну політику щодо Криму і зусилля, спрямовані на досягнення прогресу в мирному врегулюванні на Донбасі.

Президент висловив сподівання, що США зможуть більше залучатися до переговорного процесу щодо Донбасу. Він зазначив, що Україна вітала б приєднання Вашингтону до Нормандського формату.

Зеленський відзначив важливість консолідованої позиції США та інших партнерів України для забезпечення звільнення українських моряків та інших незаконно утримуваних громадян. Відзначимо, сьогодні Болтон також провів зустріч із в.о. голови СБУ Іваном Бакановим.

«Прекрасна дискусія з виконуючим обов'язки голови Служби безпеки України Іваном Бакановим. Ми обговорили різні способи того, як Україна і США можуть посилити співпрацю в широкому спектрі видів діяльності в сфері національної безпеки», - написав Болтон в Twitter.

Раніше Болтон назвав місце зустрічі Трампа і Зеленського.

Також нагадаємо, Болтон звинуватив Росію в крадіжці американських технологій.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: