Болтон звинуватив Росію у крадіжці американських технологій

Читать на русском
Радник президента США з нацбезпеки Джон Болтон заявив, що Росія створює нову гіперзвукову зброю, грунтуючись на викрадених у Штатів технологіях.

Радник президента США з нацбезпеки Джон Болтон заявив, що Росія створює нову гіперзвукову зброю, грунтуючись на викрадених у Штатів технологіях.

Про це він сказав в інтерв'ю The Voice of America, коментуючи вибух на військовому полігоні під Северодвінськом у Росії, пише «Слово і Діло».

Болтон заявив, що США відомо більше, ніж він може сказати, але вибух під Северодвінськом є прикладом того, що РФ намагається домогтися технологічного прогресу у своїх можливостях по створенню засобів доставки ядерної зброї.

«Щось там явно пішло не так, але це демонструє, що, хоча по економіці Росія порівнянна з Нідерландами, вона все ще витрачає досить на оборону, щоб не тільки модернізувати свій ядерний арсенал, а й створити нові види засобів доставки, гіперзвукові плануючі носії, гіперзвукові ракети, багато в чому вкрадені з американських технологій», - заявив Болтон.

Він додав, що ймовірність того, що інші країни також отримають ці технології, є викликом для США і їх союзників.

Нагадаємо, 8 серпня на території військового полігону в Архангельській області Росії стався вибух і пожежа.

У Міноборони РФ повідомили, що НП сталася під час випробування рідинного реактивного двигуна. Російська влада повідомляла про двох загиблих і шістьох постраждалих.

У день вибуху в Северодвінську зафіксували «короткострокове підвищення радіаційного фону». Рівень радіації був перевищений в 4-16 разів.

Пізніше в держкорпорації Росатом повідомили, що під час події на військовому полігоні загинуло п'ятеро співробітників ядерного центру в Сарові.

The New York Times з посиланням на американську розвідку зазначає, що вибух стався під час випробування прототипу міжконтинентальної крилатої ракети з ядерною установкою Буревісник , яку НАТО позначає як SSC-X-9 Skyfall.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: