Відбулося останнє підготовче засідання ВР

Читать на русском
У Верховній Раді в середу, 28 серпня, відбулося останнє засідання підготовчої депутатської групи.

У Верховній Раді в середу, 28 серпня, відбулося останнє засідання підготовчої депутатської групи.

Про це повідомляє «Слово і Діло».

Шуфрич очолить комітет Ради з питань свободи слова: що пишуть у соцмережахНестор Шуфрич очолить парламентський комітет зі свободи слова. Слово і Діло зібрало, що про це думають у соцмережах.

«Ми так довго обмінювалися позиціями, що затягнули початок засідання групи на годину (спочатку воно планувалося в 17-00, а почалося в 17-45, - ред.)», - сказав голова групи Дмитро Разумков.

Так, 28 серпня депутатська група остаточно узгодила питання розсадження нардепів у сесійній залі. Зокрема, було врегульовано додаткове питання розміщення депутатів-самовисуванців відповідно до їх заявками.

Також члени групи обговорили технічне питання про виділення приміщень парламенту для секретаріатів депутатських груп. Але це питання остаточно буде вирішене тільки завтра. Аналогічно група відклала ухвалення рішення щодо порядку відшкодування із бюджету фінансових витрат майбутніх депутатів за проїзд і проживання, як це передбачено чинним законодавством.

Також обговорювалася проблема розміщення комітетів парламенту. Зокрема, на даний момент тільки 12 із 23 комітетів уже отримали кабінети для роботи.

«Після того, як завтра почнеться повноцінне засідання Ради, наша група втратить повноваження. І всі питання, які не вирішені на даний момент, будуть вирішуватися вже Апаратом ВР. Думаю, що у нас й надалі буде така ж конструктивна робота», - резюмував Разумков.

Депутатська група працювала протягом двох тижнів над організаційними питаннями.

Нагадаємо, у Зеленського допускають, що засідання Ради триватиме до ночі.

Також відзначимо, «Слуга народу» готова віддати іншим політсилам 4 комітети Ради.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: