Чому зростання ВВП прискорилося майже вдвічі порівняно з 2018 роком?

Читать на русском
Андрій Новак

Перемога Зеленського на виборах посилила позитивні очікування, але зміцнення курсу та зростання ВВП - не заслуга президента.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив голова Комітету економістів України Андрій Новак.

«Перемога Зеленського на президентських виборах і його політичної сили на парламентських дали економіці позитивні важелі. Однак прямих повноважень у президента за розвиток і стан економіки немає», — заявив Новак.

Він вказав, що реальні можливості впливати на економіку в президента будуть лише з початком роботи нового уряду.

За його словами, на поліпшення економічної ситуації вплинув сам факт позитивних очікувань у зв'язку зі зміною влади.

Як пояснив економіст, головна причина зростання ВВП до 4,6% за підсумками другого кварталу поточного року пов'язана зі сприятливою кон'юнктурою для нашого експорту та показниками врожайності.

Перші 100 днів президентства Зеленського: головні факти і цифри100 днів президентства Зеленського можна оцінювати по-різному, але з мовою цифр не посперечаєшся. Аналітики порталу Слово і Діло дослідили, скільки зустрічей провів Зеленський за цей час, скільки указів підписав, з ким найчастіше спілкувався.

«Частково позитивно вплинуло те, що з інтервалом в два місяці діють масштабні національні виборчі кампанії. На їх фінансування політики заводили в Україну величезні кошти», - зазначив фахівець.

Крім того, покращилася динаміка надходжень коштів заробітчан, обсяги постійно зростають, підкреслив економіст.

На його думку, зростання ВВП може бути стійким, але лише за умови ефективної економічної політики нового уряду.

«Новий уряд має стимулювати розвиток економіки, бізнесу, а не працювати шляхом заборон і обмежень», – акцентував Андрій Новак.  

Нагадаємо, в Держстаті констатували, що в квітні-червні 2019 року зростання валового внутрішнього продукту в Україні прискорилося майже вдвічі – до 4,6%, що є рекордним показником за останні майже три роки. Економічні показники на момент обрання Зеленського – за посиланням.

«Слово і Діло» з'ясувало, що до сотого дня президентства Зеленський наобіцяв більше, ніж Порошенко. Детальніше - на інфографіці.

Додамо, за даними аналітиків порталу «Слово і Діло», протягом стоденного періоду Зеленський підписав 302 указів і видав 217 приписів. 100 днів президентства Зеленського в цифрах і фактах - тут.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: