Чехія збільшила квоту на працевлаштування українців

Читать на русском
Уряд Чехії затвердив квоти щодо прийому іноземних працівників для окремих країн, а також три види програм для працівників-іноземців.

Уряд Чехії затвердив квоти щодо прийому іноземних працівників для окремих країн, а також три види програм для працівників-іноземців.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Ceske Noviny.

Тепер на роботу в Чехії може бути прийнято 40 тис. українців (раніше квота для українців становила 19,6 тис.) на рік. З Сербії і Чорногорії на роботу можуть надійти 2 тис. осіб, з Молдавії, Філіппін і Монголії - по 1 тис., з Індії - 600 осіб, із Казахстану - 300 осіб.

У МВС Чехії пояснили, що роботодавців цікавлять перш за все працівники з України через мовну та культурну близькість громадян, в зв'язку із чим квота була збільшена в декілька разів.

Також повідомляється, що з вересня в Чехії буде тільки три програми для залучення іноземних працівників замість шести - для працівників наукової та інших ключових сфер, висококваліфікованих працівників і кваліфікованих працівників.

Крім того, уряд Чехії виділив 1,1 млрд крон (40 млн євро) для надання допомоги Україні, Молдові, Грузії, Боснії і Герцеговині, Замбії, Камбоджі, Ефіопії та іншим країнам зі слабкою економікою, які пережили стихійні лиха або долають наслідки збройних конфліктів.

Раніше Чехія обмежила польоти російських авіакомпаній.

Також нагадаємо, Україна і Чехія підписали меморандум про співпрацю між поліцейськими.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: