Карта ООС: ситуація на сході України на 26 серпня

Читать на русском

Ситуація на сході країни на 26 серпня 2019 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

Протягом 25 серпня в районі відсічі та стримування збройної агресії РФ на території Донецької та Луганської областей російсько-окупаційні війська здійснили вдвічі більше обстрілів позицій підрозділів Об’єднаних сил, порівняно з позаминулою добою. Окрім цього, на превеликий жаль, внаслідок ворожих збройних провокацій, серед захисників України є бойові втрати.

Як повідомлялося, вчора, внаслідок ворожих обстрілів отримали поранення різних ступенів важкості четверо наших захисників.

На превеликий жаль, поранення одного з героїв виявилося несумісне з життям. Під час евакуації до медичного закладу від отриманих поранень наш воїн помер.

Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким загиблого героя, а також його бойовим побратимам. Вічна пам’ять!

Район відповідальності оперативно-тактичного угруповання Північ Об’єднаних сил

Тут окупанти здійснили вчора 3 прицільні обстріли наших позицій.

З 09:00 ранку від шахти 6-7 (з напрямку окупованої Горлівки) ворог вів щільний обстріл наших оборонців н.п. Шуми. Тут протягом години противник вів вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів. Також зафіксовано ведення вогню ворожими снайперами. Захисники України застосували у відповідь чергові вогневі засоби.

З 09:40, протягом півгодини ворог вів збройну провокацію з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї по нашим захисникам Золотого-4.

Після відносного затишшя вдень, з 20:00 окупанти, знову ж від Горлівки вели вогонь з гранатометів та великокаліберних кулеметів по оборонцям н.п. Південне.

Район відповідальності оперативно-тактичного угруповання Схід Об’єднаних сил

Ворожа збройна активність вчора проявилася і тут, де російсько-окупаційні війська здійснили 10 прицільних обстрілів позицій наших героїв. При цьому аж 5 разів у ворожих прицілах перебували наші мужні захисники Водяного. Тут з напрямку від сіл Пікузи та Ужівка ворог вів провокаційні обстріли з ручних протитанкових та автоматичних станкових гранатометів, стрілецької зброї.

З цих же видів зброї, а також великокаліберних кулеметів російсько-окупаційні війська вели провокаційні обстріли позицій наших захисників в районах н.п. Миколаївка, Мар’їнка, Павлопіль, Троїцьке та Авдіївка.

Ситуація на сьогодні, 26 серпня

Сьогодні в районі відсічі та стримування збройної агресії РФ на сході України, за наявною інформацією, окупанти порушили режим тиші вже 6 разів.

Ранок на лінії бойового зіткнення, в порушення Мінських угод, відзначився мінометним ворожим обстрілом з боку російсько-окупаційних військ по нашим оборонцям н.п. Новолуганське. Після 06:15 ранку, протягом півгодини, наші мужні оборонці цього селища зафіксували розриви 9 ворожих мін калібру 82 мм. Ворог вів обстріл з напрямку від селища Доломітне. Окрім мінометів, окупанти вели прицільний вогонь з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів.

Після 08:40 ранку, також від селища Доломітне, окупанти застосували ці ж зразки піхотного озброєння по оборонцям н.п. Травневе.

Близько 09:00 ранку від шахти 6-7 ворог вів прицільний обстріл з РПГ по нашим захисникам н.п. Шуми.

Окрім цього, сьогодні зранку, двічі під ворожим вогнем з гранатометів різних систем перебували позиції Об’єднаних сил в районі Водяного.

З 10:50, протягом 40 хвилин, ворог вів провокаційний обстріл зі стрілецької зброї по захисниках Лебединського.

У разі прямої загрози життю та здоров’ю особового складу, захисники України відкривали адекватний вогонь у відповідь з метою придушення ворожої збройної активності. Зазначимо, що під час ведення вогню у відповідь , підрозділи Об’єднаних сил, неухильно дотримуючись Мінських угод, застосовують виключно чергові вогневі засоби.

На жаль, сьогодні під час активного порушення російсько-окупаційними військами режиму тиші, внаслідок ворожих обстрілів один наш герой отримав поранення. Воїна евакуйовано до медичного закладу. Наразі йому надають необхідну лікарсько-сестринську допомогу.

Підрозділи Об’єднаних сил щохвилини перебувають напоготові до підступних та провокаційних дій з боку російсько-окупаційних військ. Обстановка на лінії бойового зіткнення є контрольованою нашими героями.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: