В адміністрації Трампа назвали обов’язкові умови для повернення Росії до G8

Читать на русском
Лідери країн Великої сімки (G7), ймовірно, обговорять на поточному саміті питання повернення Росії в клуб восьми, але голосування не буде.

Лідери країн Великої сімки (G7), ймовірно, обговорять на поточному саміті питання повернення Росії в «клуб восьми», але голосування не буде.

Як передає «Слово і Діло», про це повідомляє Reuters з посиланням на представника адміністрації США.

За словами співрозмовника, голосування з цього питання малоймовірно, оскільки група повинна прийняти таке рішення консенсусом.

Чиновник Білого дому зазначив, що Росія також офіційно не просила про повернення до міжнародної групи. За його словами, це є необхідною умовою.

Представник Білого дому додав, що президент США Дональд Трамп проведе двосторонні зустрічі з лідерами Великої Британії, Франції, Німеччини, Індії та Канади під час своєї поїздки до Франції на саміт G7.

20 серпня президент США Дональд Трамп заявив, що «безперечно» підтримав би повернення Росії у Велику вісімку (G8).

Уряд Німеччини виступив проти повернення Росії в коло розвинених країн G7.

Проти також висловилася Велика Британія. Франція заявила, що повернення Росії до G7 неможливо без врегулювання ситуації в Україні.

Володимир Зеленський заявив, що Росія може повернутися в Велику сімку тільки після того, як буде припинена агресія проти України.

Росія була виключена з Великої вісімки в 2014 році після анексії Криму. З того часу представники західних країн неодноразово заявляли, що відновлення участі РФ в Великій вісімці пов’язано з «кримським питанням» і дотриманням Росією мінських угод, які передбачають припинення конфлікту на Донбасі.

До клубу семи високорозвинених країн світу входять США, Японія, Німеччина, Велика Британія, Франція, Італія, Канада.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: