Трамп повторно заявив про підтримку повернення Росії до G8

Читать на русском
Президент США Дональд Трамп повторно заявив, що підтримує повернення Росії до складу G8 (Великої вісімки).

Президент США Дональд Трамп повторно заявив, що підтримує повернення Росії до складу G8 («Великої вісімки»).

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Голос Америки».

ЗМІ повідомили про запрошення Росії на саміт G7 у 2020 роціПрезидент Франції Еммануель Макрон під час телефонної розмови запропонував американському лідеру Дональду Трампу запросити Росію на саміт G7 в 2020 році.

Трамп зазначив, що президент РФ Володимир Путін перехитрив президента США Барака Обаму, зокрема, під час анексії Криму.

«Чесно кажучи, через це Обама засмутився і виключив Путіна з того, що тоді було Великою вісімкою, а тепер - Велика сімка», - заявив Трамп.

На його думку, Росію потрібно повернути до складу G8, щоб не витрачати багато часу, «говорячи про Росію під час цих зустрічей».

«Я думаю, було б добре, якщо б Росія була присутня, щоб ми могли прямо з ними говорити, а не так як зараз - телефоном та іншим шляхом. Це голосування того, що зараз є Великою сімкою. Я думаю, що Росія має бути частиною цього, тому що ми домагаємося миру в світі, торгівлі та інших речей. Було б набагато легше, якщо б Росія була у складі, як це завжди було», - сказав президент США.

Нагадаємо, Трамп виступив за повернення Росії в G8 («Велику вісімку") під час зустрічі з президентом Румунії Клаусом Йоханнісом у Вашингтоні у вівторок 20 серпня.

Натомість канцлер Німеччини Ангела Меркель і прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон 21 серпня не підтримали таку ініціативу.

Президент України Володимир Зеленський нагадав, що Росія була виключена зі складу G8 («Великої вісімки») після окупації українських Криму та Донбасу, і відтоді нічого не змінилося.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: