Карта ООС: ситуація на сході України на 22 серпня

Читать на русском

Загальна обстановка на лінії бойового протистояння за вчорашній день суттєвих змін не зазнала. Противник продовжує здійснювати поодинокі обстріли в бік позицій Об’єднаних сил, застосовуючи при цьому піхотну зброю.

За минулу добу таких випадків порушення перемир’я зафіксовано сім, важке озброєння російсько-окупаційні війська вчора не застосовували.

Усі ворожі обстріли були прицільними, тому наші оборонці, в окремих випадках вели адекватний вогонь у відповідь, щоб придушити вогневу активність противника.

В результаті бойових дій, що тривали минулої доби на сході України, один військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил дістав поранення. Наразі він отримує медичну допомогу.

Луганський напрямок

Тут режим припинення вогню загалом дотримувався – там не зафіксовано жодного пострілу з боку противника.

Донецький напрямок

Усі сім фактів порушення встановленого режиму припинення вогню з боку противника задокументовано вчора саме у смузі дій цього оперативно-тактичного угруповання.

Двічі противник відкривав вогонь в бік українських позицій в районі Старогнатівки та Водяного, та по одному разу неподалік, Новомихайлівки, Лебединського та Авдіївки. Під час обстрілів російсько-окупаційні війська застосовували піхотне озброєння, зокрема автоматичні та ручні гранатомети та стрілецьку зброю.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: