Стало відомо, чому Трамп скасував візит до Данії

Читать на русском
Американський лідер скасував запланований раніше візит до Данії через те, що прем’єр цієї країни не підтримала його ідею купити острів Гренландія.

Американський лідер скасував запланований раніше візит до Данії через те, що прем’єр цієї країни не підтримала його ідею купити острів Гренландія.

Як пише «Слово і Діло», про це інформував президент США Дональд Трамп у Twitter.

Зустріч Зеленського з Трампом: чи є сценарій миру на ДонбасіУ Держдепі говорять, що зустріч Трампа й Зеленського може відбутися на двох майданчиках – у Польщі та США.

«Данія - дуже особлива країна з неймовірними людьми, але ґрунтуючись на коментарях прем'єр-міністра Метте Фредеріксен, що їй не цікаво обговорювати купівлю Гренландії, я відкладу нашу зустріч, заплановану за два тижні, на інший раз», - написав він.

Трамп додав, що своєю відвертою позицією Фредеріксен заощадила «багато витрат і зусиль» як для Сполучених Штатів, так і для Данії. «Я дякую їй за це і з нетерпінням чекаю перепланування (зустрічі – ред.) десь у майбутньому».

Нагадаємо, ЗМІ повідомили, що президент США Дональд Трамп задумався над ідеєю купівлі острова Гренландія, який належить Данії.

Союзник з оточення президента США підтвердив, що Дональд Трамп озвучував ідею придбати Гренландію, проте запевнив, що глава США не ставився до цього серйозно.

Данські політики з різних флангів політичного спектру вважають, що президент США Дональд Трамп повинен забути про цю ідею.

Міністерство закордонних справ Гренландії, яка є автономною територією у складі Данії, заявило, що острів не продається.

Пізніше Трамп пожартував, щодо планів купити острів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: