Трамп цікавиться купівлею Гренландії – ЗМІ

Читать на русском
Президент США Дональд Трамп задумав викупити у Данії Гренландію і вже обговорював таку можливість зі своїми радниками і адвокатами.

Президент США Дональд Трамп задумав викупити у Данії Гренландію і вже обговорював таку можливість зі своїми радниками і адвокатами.

Про це пише газета The Wall Street Journal з посиланням на джерела, знайомі з обговореннями, повідомляє «Слово і Діло».

Зокрема, як уточнюють співрозмовники, американський лідер запитував у своїх радників під час зустрічей, обідів і просто в швидкоплинних бесідах, чи можуть США купити Гренландію, і з цікавістю вислуховував, як ті висловлювалися про її багаті ресурси і геополітичне значення острова.

За словами співрозмовників, Трамп також просив адвоката в Білому домі вивчити цю ідею.

Як пише WSJ, частина радників президента підтримала Трампа в його ідеї придбати острів, інші - вважали її «скороминущим захопленням, яке ніколи не буде реалізованим».

За даними газети, на початку вересня Трамп здійснить свій перший візит до Данії. Джерела стверджують, що поїздка не пов’язана з ідеєю можливої покупки Гренландії.

У WSJ уточнили, що Білий дім, Держдепартамент, Представники Королівського дому Данії та посольства Данії у Вашингтоні, а також представники прем'єра Гренландії і представництва Гренландії у Вашингтоні не відповіли на запит видання щодо коментарів.

Раніше Трамп звинуватив ЗМІ в спробах розвалити економіку США.

Також Трамп допустив вихід США з Світової організації торгівлі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: