Суд скасував відмову ЦВК Кузьміну в реєстрації

Читать на русском
Суд скасував постанову Центральної виборчої комісії про скасування реєстрації Рената Кузьміна як кандидата в народні депутати України.

Суд скасував постанову Центральної виборчої комісії (ЦВК) про скасування реєстрації Рената Кузьміна як кандидата в народні депутати України.

Як пише «Слово і Діло», про це написав адвокат Кузьміна Артем Захаров на своїй сторінці у Facebook.

Парламентські вибори-2019: корисні інструменти для виборцяПарламентські вибори відбудуться 21 липня. Слово і Діло зібрало в одному розділі обіцянки партій і списки кандидатів.

Адвокат зазначив, що рішення ухвалив Шостий апеляційний адміністративний суд у четвер, 11 липня.

Рішення про відмову Кузьміну у реєстрації ухвалили під час чергового засідання ЦВК 5 липня. Кузьмін значився в списку партії «Опозиційна платформа – За життя» 35-м номером.

Зазначимо, що Генеральна прокуратура України підозрює Кузьміна у скоєнні низки злочинів та надсилала до ЦВК звернення щодо скасування його реєстрації.

Зокрема, Кузьміна підозрюють у відмиванні незаконно здобутого майна та інших особливо тяжких злочинах. Однак правоохоронці не можуть встановити місце перебування Кузьміна. Ймовірним місцем його перебування вважається Росія або територія анексованого Криму. За останніми даними, Кузьмін перебував у Ялті станом на 2017 рік.

Служба безпеки України в липні почала перевірку інформації про місце перебування Кузьміна за останні 5 років.

До Окружного адміністративного суду Києва надійшов позов Рената Кузьміна до голови Верховної ради та кандидата в народні депутати Андрія Парубія.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: