«Нафтогаз» продаватиме газ населенню за «літніми» цінами

Читать на русском
Державна компанія Нафтогаз Україна запускає продаж газу для населення за літніми цінами до 25 вересня.

Державна компанія «Нафтогаз Україна» запускає продаж газу для населення за «літніми» цінами.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться у повідомленні глави компанії Андрія Коболєва.

Дмитро ШпеновНародний депутат України
Шпенов у передвиборчій програмі пообіцяв домагатися скасування грабіжницьких тарифів на газСказано 3 червня 2019 р.Статус обіцянки: У процесі

За його словами, Україна взяла на себе зобов'язання забезпечувати ринкові ціни на газ з 1 січня 2020 року, і це зараз відображено в постановах уряду.

«Щоб дати вам більше контролю над ситуацією, ми запускаємо продукт «Газовий запас», скористатись яким зможе кожен житель України, який купує газ», - зазначив Коболєв.

Як повідомив глава «Нафтогазу», українці зможуть заздалегідь придбати необхідний обсяг газу за фіксованою «літньої» низькою ціною, а використовувати його - взимку.

«Пропозиція буде діяти до 25 вересня. Купити за цією ціною можна до 25 тис. кубометрів в одну сім'ю», - зазначив він.

Нагадаємо, раніше глава «Нафтогазу» Андрій Коболєв заявив, що для того, щоб пройти цю зиму, «Нафтогазу» потрібно закачати в підземні газові сховища на три мільярди кубометрів газу більше звичного об'єму. Це близько 20 млрд кубометрів.

Крім того, Національний банк прогнозує, що в 2020 році транзит російського газу по території України скоротиться з 80 до 50 млрд кубометрів. За прогнозами НБУ, в наступному році можуть реалізуватися кілька сценаріїв в негативному аспекті. Однак у базовому сценарії НБУ закладено зниження обсягів транзиту через Україну.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: