У Росії назвали умову розгортання нових ракет

Читать на русском
Міністр оборони РФ Сергій Шойгу заявив, що після розриву Договору про ракети середньої та малої дальності Росія має намір розгортати нові озброєння лише у відповідь на дії США.

Міністр оборони РФ Сергій Шойгу заявив, що після розриву Договору про ракети середньої та малої дальності Росія має намір розгортати нові озброєння лише у відповідь на дії США.

Як пише «Слово і Діло», про це міністр заявив у інтерв'ю одному з російських телеканалів, передає РБК-Україна.

За його словами, Росія нібито залишається відкритою до діалогу щодо озброєнь, і не буде відповідати симетрично, поки в Європі та Азії не з’являться нові американські ракети.

«Якщо ви хочете домовлятися, то треба домовлятися. Якщо такого бажання немає, то на якомусь етапі треба перестати лукавити і сказати, що ми більше ні про що домовлятися не хочемо, ми будемо ставити їх (ракети, — ред.) в Азії, в інших регіонах. Але ми як і раніше залишаємо двері відкритими, ми дотримуємося того, що поки не з’являться такі системи в Європі, ми нічого там робити не будемо, і у нас не з’являться, поки не з’являться в азіатсько-тихоокеанському регіоні, і у нас не буде там», — заявив Шойгу.

Нагадаємо, що 2 серпня США офіційно вийшли з Договору про ліквідацію ракет середньої та малої дальності, повністю поклавши провину за це на Росію.

Раніше в цей же день Міністерство закордонних справ РФ також офіційно оголосило про припинення дії ракетного договору.

СРСР і США підписали Договір про ліквідацію ракет середньої і малої дальності 8 грудня 1987 року в Вашингтоні. ДРСМД набув чинності 1 червня 1988 року і поклав кінець ракетній кризі в Європі, яка виникла у результаті розміщення на континенті радянських ракет і американських Першингів.

Документ передбачав ліквідацію цілого класу ракет: він забороняв сторонам виробляти, випробовувати та розгортати балістичні та крилаті ракети наземного базування середньої дальності (від 1000 до 5500 км) і малої дальності (від 500 до 1000 км), а також пускові установки для них.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: