Підрахували, скільки учасників ЗНО отримали максимальну кількість балів

Читать на русском
Цього року 274 учасника зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) отримали 200 балів, 8 із них отримали 200 балів із двох предметів і один - з трьох предметів.

Цього року 274 учасника зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) отримали 200 балів, 8 із них отримали 200 балів із двох предметів і один - з трьох предметів.

Такі дані озвучив виконуючий обов'язки директора Українського центру оцінювання якості освіти Валерій Бойко на прес-конференції в Києві, повідомляє «Слово і Діло» в четвер, 15 серпня.

«Найбільша кількість таких абітурієнтів із математики, англійської мови та хімії», - сказав Бойко.

ЗНО-2019: в яких областях найкращі результати абітурієнтівЛідером серед абітурієнтів, які здали хоча б один предмет ЗНО на 200 балів є місто Київ, а в першу четвірку ввійшли також Львівська, Дніпропетровська та Харківська області.

Так, із математики 200 балів отримало 98 абітурієнтів, з хімії - 77, з англійської мови - 36, з біології - 26, з української мови та літератури - 17, з історії України - 13, з фізики - 4, з німецької мови, іспанської мови та географії - по одному абітурієнту.

«Ми маємо одного учасника, який зареєструвався на три предмети і отримав три оцінки по 200 балів», - повідомив Бойко і додав, що це дівчинка зі звичайної загальноосвітньої харківської школи.

Також Валерій Бойко констатував, що в цілому дівчинки показали кращі результати ніж хлопчики.

«Гендерної нерівності істотної між учасниками зовнішнього незалежного оцінювання ми не спостерігаємо. При цьому приємно відзначити, що наші дівчата є більш наполегливими і їхні результати на достатньому і високому рівні трошки кращі, ніж у юнаків.... Так чи інакше, дівчатка в школі у нас вчаться краще», - сказав Бойко.

Як приклад було наведено результати державної підсумкової атестації з української мови, згідно з якими високий рівень по тестуванню показали 17,8% дівчаток і лише 6,6% хлопчиків.

На достатньому рівні іспити здали 32,8% дівчаток і 21,7% хлопчиків, середній рівень продемонстрували 39,5% дівчаток і 47,8% хлопчиків, а початковий - 9,9% дівчаток і 23,8% хлопчиків. З інших предметів результати за гендерною ознакою розподілилися приблизно таким же чином.

Найбільша кількість 200-бальників в Києві (63), у Львівській області (41), Харківській (25) та Дніпропетровській областях (20).

Раніше МОН представило топ-5 найпопулярніших вузів.

Також нагадаємо, з усіх предметів ЗНО встановили граничні бали.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: