У МЗС пояснили програш України в СОТ щодо транзиту через Росію

Читать на русском
Міністр закордонних справ Павло Клімкін відповів на питання, чому Україна програла спір у СОТ щодо транзитних обмежень на території Росії.

Міністр закордонних справ Павло Клімкін відповів на питання, чому Україна програла спір у СОТ щодо транзитних обмежень на території Росії.

Як пише «Слово і Діло», про це він у п'ятницю, 5 квітня, повідомив у Twitter.

«Питають, чому Україна програла спір у СОТ. Без самореклами для нашої дипломатичної команди можу сказати, що іноді варто все ж дослухатися до МЗС і щодо стратегії, і щодо тактики», - написав міністр в мікроблозі.

При цьому Клімкін не уточнив, що він має на увазі.

Раніше Світова організація торгівлі відмовилася визнавати порушенням введені Росією транзитні обмеження для товарів походженням з України. Київ оскаржував дії Москви, яка розірвала найкоротший шлях українських товарів на ринки Середньої Азії.

Рішення за скаргою України проти РФ до СОТ обіцяють оприлюднити найближчим часом. Однак уже зараз ЗМІ називають цю справу ключовою: вперше експерти СОТ визнали, що організація має право розглядати випадки, коли обмеження імпорту або транзиту мотивуються наявністю «загроз національній безпеці».

Нагадаємо, 29 грудня 2018 року Росія оприлюднила постанову уряду, яка серед іншого забороняє ввезення на митну територію РФ товарів згідно із затвердженим переліком, що переміщувались транзитом через Україну.

Під заборону потрапив широкий спектр української сільськогосподарської продукції, сировини і продовольства. У РФ вартість українських товарів, які потрапили під заборону, оцінили у 510 мільйонів доларів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: