Суд визнав протиправним звільнення директора теруправління ДБР у Полтаві й поновив його на посаді

Читать на русском
Харківський окружний адміністративний суд визнав протиправним звільнення директора територіального управління Державного бюро розслідувань у Полтаві Володимира Тимошка і відновив його на посаді.

Харківський окружний адміністративний суд визнав протиправним звільнення директора територіального управління Державного бюро розслідувань у Полтаві Володимира Тимошка і відновив його на посаді.

Як повідомляє Інтерфакс-Україна, суд частково задовольнив позов Тимошка до директора ДБР Романа Труби і визнав протиправним наказ про звільнення Тимошка з посади, пише «Слово і Діло».

Суд призначив експертизу підписів директора ДБРСуд призначив почеркознавчу експертизу підписів директора Державного бюро розслідувань Романа Труби на документах ДБР.

«Визнати протиправним та скасувати наказ про звільнення ... від 28.05.2019 р. Відновити (Тимошка) на посаді директора територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого в місті Полтава», - йдеться в рішенні, опублікованому на сайті єдиного держреєстру судових рішень.

Тимошко також вимагав зобов'язати Трубу утриматися від прийняття рішення про звільнення його з посади директора теруправління ДБР, без узгодження такого рішення з першим заступником і заступником директора Державного бюро розслідувань. Але в задоволенні цієї частини вимог суд відмовив.

Як зазначається, рішення Харківського окружного адміністративного суду було прийнято 8 серпня. 12 серпня його текст був опублікований на сайті єдиного держреєстру судових рішень.

Справа розглядалася за правилами спрощеного позовного провадження без виклику сторін.

На рішення може бути подана апеляція протягом 30 днів з дня його проголошення. Разом з тим суд наказав допустити до негайного виконання рішення в частині поновлення Тимошка на посаді.

Як повідомлялося, 29 травня директор ДБР Роман Труба звільнив керівника територіального правління в Полтаві Володимира Тимошка і ще трьох керівників відомства. Труба пояснив звільнення керівників ДБР кадровою ротацією.

Тимошко назвав таке рішення незаконним.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: