Аналітики показали «аномальні» округи минулих виборів: інфографіка

Читать на русском

На минулих виборах до ВР кандидати-мажоритарники від Слуги народу зазнали поразки на 13 округах, де сама президентська партія здобула перемогу.

Як передає «Слово і Діло», про такі «аномальні» місця пише громадський рух ЧЕСНО.

«Серед 69 програних представниками Слуги народу округів ми ідентифікували 13 аномальних. <...> Також в цих округах програли кандидати-нардепи», - повідомили громадські працівники.

За їхніми даними, «свіжа кров» в парламенті з цих округів - це шість депутатів чотирьох різних облрад, одна секретарка міськради, двоє голів облрад і мер Мелітополя.

Також серед таких - «прихований батьківщинівець» з 210-го округу в Чернігівській області, меценат з Рівного і глава відділення Аграрної партії України в Тернопільській області. Двоє з новачків балотувалися раніше, але в Раду не потрапляли.

«Щонайменше 12 з 13 аномальних кандидатів - гречкосії. У 10 округах перемогли самовисуванці. Ще троє лідерів виборчих перегонів в округах - кандидати від Батьківщини (Олег Мейдіч), Свободи (Оксана Савчук) і партії Біла Церква разом (Микола Бабенко)», - розповіли в ЧЕСНО.

Нагадаємо, голосування на позачергових парламентських виборах в Україні відбулося в неділю, 21 липня. Явка виборців склала 49,84%.

Як повідомлялося, Центральна виборча комісія не встигла підвести підсумки про результати голосування на позачергових парламентських виборах у встановлений законом строк - до 5 серпня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: