НБУ має намір подати зустрічний позов до Коломойського про стягнення 4,3 млрд грн

Читать на русском
Національний банк в рамках справи № 910/5172/19 хоче подати зустрічний позов до екс-співвласника ПриватБанку Ігоря Коломойського про стягнення 4,26 млрд грн.

Національний банк в рамках справи № 910/5172/19 хоче подати зустрічний позов до екс-співвласника ПриватБанку Ігоря Коломойського про стягнення 4,26 млрд грн.

Як передає «Слово і Діло», про це пише Finbalance з посиланням на ухвалу Північного апеляційного госпсуду від 8 серпня 2019 року.

Первинний позов у цій справі - позов Ігоря Коломойського до Нацбанку. Олігарх просить суд визнати недійсною свою поруку за кредитом рефінансування, залученим в НБУ в березні 2009 року, на підставі того, що відповідний кредитний договір, за оцінками позивача, є недійсним, оскільки був укладений на підставі «протиправних постанов правління НБУ».

Зустрічну позовну заяву Нацбанк подав в Господарський суд міста Києва. Ухвалою від 12 липня суд повернув її заявнику. НБУ оскаржив ухвалу. Північний апеляційний госпсуд відкрив апеляційне провадження. Розгляд апеляційної скарги призначено на 20 серпня.

Раніше повідомлялося, що Верховний суд ухвалив рішення на користь ПриватБанку в спорі з Коломойським. Судовий процес, в якому Марганецький ГЗК Ігоря Коломойського намагався позбутися іпотеки, зобов'язавши Приватбанк погасити борг з рефінансування, тривав з 2017 року.

Перед цим ПриватБанк зобов'язали заплатити двом компаніям Коломойського. Йшлося про відшкодування більш як 33 мільйонів гривень компанії Акватера і Товкачівський ГЗК, кінцевими бенефіціарами яких є Коломойський і Боголюбов.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: