Верховний суд ухвалив рішення на користь ПриватБанку в спорі з Коломойським

Читать на русском
Судовий процес, у якому Марганецький ГЗК Ігоря Коломойського намагався позбутися іпотеки, зобов'язавши ПриватБанк погасити борг за рефінансуванням, тривав з 2017 року.

Велика палата Верховного суду стала на бік державного ПриватБанку в спорі з Марганецьким ГЗК, який є поручителем за кредитом рефінансування, виданим за колишніх власників.

Як пише «Слово і Діло», про це в середу, 26 червня, повідомляє пресслужба банку.

«Держбанку вдалося вчергове переконати суддів вищої судової інстанції в обґрунтованості своєї правової позиції і не допустити примусу до погашення боргу за одним із кредитних договорів, укладених з НБУ до націоналізації банку», – пояснили в ПриватБанку.

У банку зазначили, що це одне з чотирьох рішень Верховного суду, яке забезпечує йому перемогу в цій категорії справ, що розглядаються в судах нижчих інстанцій.

Судовий процес, у якому майновий поручитель – Марганецький ГЗК Ігоря Коломойського – намагався позбутися іпотеки, зобов'язавши ПриватБанк погасити борг за рефінансуванням, тривав з 2017 року.

«Підтвердженням цього є вже сьогоднішнє рішення Північного апеляційного господарського суду в цій категорії спорів, яким було задоволено апеляційну скаргу ПриватБанку і скасовано незаконне судове рішення Господарського суду Києва за позовом «Поділ нерухомість», – ідеться в повідомленні.

У ПриватБанку нагадали, що 14 травня та 11 червня він виграв у Верховному суді спори за позовами Покровського ГЗК, компанії «Тровело Холдінгз Лімітед» і ЗАТ «Ерлан» до НБУ та ПриватБанку про зобов'язання банку з погашення боргів за кредитом рефінансування.

Раніше Верховний Суд зобов'язав ПриватБанк заплатити більш ніж 33 мільйони гривень компанії «Акватера» та Товкачівській ГЗК, кінцевими бенефіціарами яких є Коломойський і Боголюбов.

Перед цим ПриватБанк заявив, що Коломойський має повернути 212 млрд, і розкрив активи Коломойського та Боголюбова в США.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: