У Запоріжжі вилучили тонну небезпечних кавунів

Читать на русском
У Запорізькій області не допустили до продажу кавуни, в яких вміст нітратів був майже в чотири рази вище допустимої норми.

У Запорізькій області не допустили до продажу кавуни, в яких вміст нітратів був майже в чотири рази вище допустимої норми.

Про це напередодні повідомило регіональне управління Держспоживслужби, пише «Слово і Діло».

Нові правила маркування продуктів: чи вплине це на якістьВід сьогодні в Україні почали діяти нові правила маркування продуктів. Що це змінить для споживача, розповіли експерти.

Відзначається, що на агропродовольчих ринках міста Запоріжжя фахівцями було досліджено 656 проб баштанних культур.

«За результатами досліджень виявлено 20 випадків перевищення допустимого рівня вмісту нітратів. Небезпечна продукція в кількості більше однієї тонни денатурованого і не допущена до реалізації», - йдеться в повідомленні.

При дослідженні баштанних культур на вміст нітратів, мінімальний показник становив 3,8 мг/кг, максимальний - 352,5 мг/кг, що майже в чотири рази вище допустимої норми. Норма вмісту нітратів в кавунах становить 60 мг/кг, динях - 90 мг/кг, повідомили в Держспоживслужбі.

Українців також закликали при покупці баштанних на ринках, вимагати експертний висновок лабораторії, а «якщо купуєте в магазині - супутні документи, що підтверджують безпеку цієї продукції».

«Ні в якому разі не купуйте кавуни і дині на стихійних ринках», - додали в Держспоживслужбі.

Раніше в Києві на хабарі затримали чиновницю Держспоживслужби.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: