У кого найбільші шанси стати новим прем’єром?

Читать на русском
Валентин Краснопьоровполітичний експерт

Головне, чого очікують від нового прем’єр-міністра – результату. Зараз Україна на такому етапі, коли будь-яка влада вимушена буде показувати результат своєї роботи.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політичний аналітик Валентин Краснопьоров.

«Гончарук фактично відразу погодився співпрацювати з новою владою, він може проводити реформи, його можна представити Заходу. Сьогодні важливо розуміти, наскільки новий прем’єр-міністр не те, що може бути цікавим Заходу, а як буде прийнятий Заходом. Важливо, щоб новий прем’єр був готовим до змін, знав специфіку української системи», — підкреслив аналітик.

Також він зазначив, що Захід підтримує продовження реформ та відсутність колапсу у виконавчій системі владі.

При цьому чудово розуміє, що Україна залишається у важкому фінансовому становищі. Мабуть, тому залишають керівництво Мінфіну, додав Краснопьоров.

Життєвий принцип Гройсмана – виконання обіцянок: перевіряємо, чи так цеВолодимир Гройсман говорив, що виконання обіцянок – це його життєвий принцип. Слово і Діло перевірило, чи дотримується прем'єр свого принципу.

«Потрібна людина, яка буде долучена до системи управління. На цю роль може підійти також Вітренко, незважаючи на історію з преміями в «Нафтогазі», які не дотягують до рівня заробітку на приватних підприємствах. Він виконавчий директор «Нафтогазу», знає специфіку роботи держпідприємства», – уточнив він.

На його думку, Вітренко показав себе як ефективний менеджер у державній корпорації. Якщо в ЗеКоманди буде позиція представити кандидата, який налагодить управлінську систему, це може бути Вітренко.

«Україна увійшла в такий демократичний цикл, коли будь-яка українська влада вимушена показувати результат. Потрібен буде такий кандидат, який зможе задовольнити цей запит», – зазначив політолог.

Тим не менш, на його переконання, найбільш імовірною кандидатурою також залишається Гончарук. Він перевірений, можна сказати, це людина ЗеКоманди.

«Офіс реформ – це одна історія, а Кабмін – інша, тому є побоювання. Хоча, все ж таки, більшість робить ставки на Гончарука», – резюмував Валентин Краснопьоров.

У шорт-листі партії СН на посаду прем’єра такі кандидатури: Андрій Коболєв, Юрій Вітренко, Олексій Гончарук і Владислав Рашкован. Фаворити Коломойського – Вітренко та Гончарук.

Нагадаємо, Володимир Зеленський заявив, що прем'єром має бути гуру економіки й нове обличчя, а кандидатуру представлять протягом місяця.

Нагадаємо, про те, як Володимир Гройсман виконує свої обіцянки, ми писали в матеріалі «Життєвий принцип Гройсмана – виконання обіцянок: перевіряємо, чи так це».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: