ЄС відреагував на загибель чотирьох українських військових на Донбасі

Читать на русском
У Євросоюзі вважають, що загибель чотирьох українських військових у зоні ООС на Донбасі 6 серпня є очевидним порушенням узгодженого режиму припинення вогню.

У Євросоюзі вважають, що загибель чотирьох українських військових у зоні ООС на Донбасі 6 серпня є «очевидним порушенням узгодженого режиму припинення вогню».

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє DW із посиланням на речницю ЄС.

Зеленський зателефонував Путіну через загибель бійців на ДонбасіПрезидент Володимир Зеленський провів брифінг після термінової наради в зв'язку з порушенням окупантами перемир'я на Донбасі і загибеллю чотирьох українських військових.

ЄС також наголосив на підтримці відновлення Нормандського формату. Там також чекають, що Москва вплине на бойовиків, щоб негайно припинити бойові дії.

«Інтенсивні бої, які відбулися вчора (6 серпня – ред.) під Павлополем, у Донецькій області України, призвели до вбивства чотирьох українських військовослужбовців, що є найбільшою кількістю жертв за один день із жовтня 2018 року. Це є очевидним порушенням узгодженого режиму припинення вогню, яке ставить під загрозу життя цивільних жителів», – ідеться в заяві.

Речниця ЄС також наголосила на важливості повного дотримання режиму припинення вогню.

Крім того, речниця зауважила, що Брюсселю відомо про заклик президента Володимира Зеленського провести зустріч «нормандської четвірки» на рівні глав держав.

«Ми наголошуємо на важливості посилення переговорних зусиль, спрямованих на стійке й мирне вирішення конфлікту. Ми підтверджуємо нашу повну підтримку діям Нормандського формату, ОБСЄ та Тристоронньої контактної групи», – підсумувала речниця.

Нагадаємо, в зоні ООС 6 серпня загинули четверо українських військових: старший матрос Олександр Шарко, матрос Владислав Рак, солдат Сергій Шандра, матрос Василь Курдов із 36-ї окремої бригади морської піхоти ВМС ЗСУ.

За даними начальника Генштабу Руслана Хомчака, міна 82-міліметрового міномета потрапила в окоп, де військовослужбовці Збройних сил проводили інженерне обладнання своїх позицій.

Зеленський розпорядився виділити квартири сім'ям загиблих, а також провів телефонну розмову з президентом РФ Володимиром Путіним і закликав його «вплинути на ту сторону».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: