Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Гриневич пообіцяла, що на зміну жеребкуванню в школи прийдуть електронні черги

6 червня 2018 року міністр освіти Лілія Гриневич пообіцяла, що на зміну жеребкуванню в школи прийдуть електронні черги. «Ми з органами місцевого самоврядування створимо електронні реєстри, і у нас не буде жеребкування. Цього року ми не могли цього зробити за браком часу. Але так, як електронна черга є у дошкільні заклади, так буде організовано і вступ у перший клас», – заявила Лілія Гриневич (відео:31:50).
Не виконано
Сказано 6 червня 2018 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=nNKxa2n9WRc
  • Лист МОН від 29 травня 2019 року
  • Лист МОН від 29 травня 2019 року

Результат

Відповідно до листа Міністерства освіти і науки України від 29 травня 2019 року, зарахування до 1-го класу закладів загальної освіти регулюється відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України від 16 квітня 2018 року No367 «Про затвердження Порядку зарахування, відрахування та переведення учнів до державних та комунальних закладів освіти для здобуття повної загальної середньої освіти».

Наказом передбачено, що батьки дітей, які претендують на вільні місця, проходять процедуру жеребкування на засадах випадкової вибірки, прозорості та відкритості. Жеребкування має проводитися у період з 5 по 10 червня.

Отже, враховуючи вищенаведену інформацію, у 2019 році, згідно термінів зарахування до 1 класу, в червні 2019 року було проведено жеребкування, на підставі згаданого наказу. Тому обіцянка отримує статус «не виконано».