Результати виборів: триває перерахунок голосів на 210-му окрузі

Читать на русском
Один зі скандальних округів, де затримується підрахунок голосів на виборах до парламенту, – 210-й на Чернігівщині. Там за рішенням суду вже більше доби перераховують результати парламентських виборів.

Один зі скандальних округів, де затримується підрахунок голосів на виборах до парламенту, - №210 на Чернігівщині. Там за рішенням суду вже більше доби перераховують результати парламентських виборів. Зараз обробили тільки 16 із 33 дільниць.

Про це в прямому ефірі розповіла кореспондент 24 каналу, пише «Слово і Діло».

Перерахунок відбувається без порушень. Дані майже не відрізняються від попередніх, за винятком кількох бюлетенів, які визнали недійсними. За попередніми даними, там досі перемагає самовисуванець Сергій Коровченко.

Відзначимо, що ЦВК вимагає результатів від ОВК до 16:00. Адже згідно із законодавством, вони повинні встановити остаточні результати виборів протягом 15 днів після виборів, дедлайн - сьогодні, 5 серпня.

Однак самі члени ОВК переконані, що не встигнуть цього зробити. Адже залишилося провести перерахунок ще на половині дільниць, а на кожну з них комісія витрачає мінімум годину.

Тому подальшу долю 210 округу після 16:00 вирішуватиме ЦВК: продовжить час підрахунку або ж прийме інше рішення.

За даними Центральної виборчої комісії, після обробки 100% протоколів, перемогу в окрузі здобув самовисуванець Сергій Коровченко, за нього проголосували 16 448 виборців (21,28%). Другим став самовисуванець Борис Приходько, якого підтримали 16295 виборців (21,09%).

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: