Мінфін заявив про готовність до пікових виплат

Читать на русском
Станом на 1 серпня сума коштів на Єдиному казначейському рахунку становила 49,0 млрд грн, а також додатково на валютних рахунках ДКСУ в гривневому еквіваленті 76,8 млрд грн.

Міністерство фінансів України заявило про готовність до пікових виплат у вересні.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу міністерства.

Так, за оперативними даними Держказначейства про виконання бюджету за сім місяців, доходи загального фонду Державного бюджету склали 584,1 млрд грн, що склало 97,4% від розпису.

«Не дивлячись на високу ліквідність ЄКР і фінансування соціальних витрат відповідно до зареєстрованих зобов'язань, внаслідок економії витрат на обслуговування боргу через зміцнення гривні, а також через затримки головними розпорядниками з підготовкою та затвердженням документів, витрати загального фонду Державного бюджету були нижчими від планових», - йдеться в повідомленні.

«Станом на 1 серпня сума коштів на Єдиному казначейському рахунку становила 49,0 млрд грн, а також додатково на валютних рахунках ДКСУ в гривневому еквіваленті 76,8 млрд грн. Накопичених коштів цілком достатньо для обслуговування і виплат державного боргу в найближчі місяці, що дещо пом'якшує виклики, які стоять перед Міністерством фінансів, в області управління ліквідністю цього року», - запевнили в Мінфіні.

Крім того, в міністерстві зазначають, що за прогнозними розрахунками до кінця 2019 року на погашення і обслуговування внутрішнього і зовнішнього державного боргу потрібно направити в еквіваленті гривні 169 млрд грн (з яких 71,4 млрд грн по номінованим у гривні ОВДП, а решта виплати в іноземній валюті).

Раніше повідомлялося, що Мінфін взяв рекордний займ у гривні.

Також нагадаємо, Мінфін вперше випустив шестирічні облігації.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: