Навіщо Кличко зустрічався з Джуліані та чому в конфлікт з ОПУ включився Ляшко?

Читать на русском
Тарас Загороднійполіттехнолог

Рухає ОПУ виключно прагматичний інтерес – фінансові потоки й політика. Ляшко в цю гру включився й пішов у опозицію до ОПУ.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політтехнолог Тарас Загородній.

«Кличко з Джуліані дружать давно. У американців були великі претензії до Богдана, та й узагалі до появи людей Коломойського в команді Зеленського», – зазначив Загородній.

Він нагадав про звернення Джуліані до Зеленського із закликом заарештувати Коломойського через загрозу американським громадянам.

«Насправді, питання глибше. Американці взагалі не в захваті від появи людей Коломойського. Щодо Богдана від самого початку були питання, був дуже сильний тиск ще тоді. Тому візит Кличка до Нью-Йорка вельми обґрунтований», – уточнив політтехнолог.

«Це такий крок Кличка, мовляв, у нас також є «дах». Це показова ситуація, яка демонструє, що Кличко не збирається здаватися», – констатував він.

Поки що голова КМДА: як Кличко виконував обіцянки, обіймаючи дві посадиВіталій Кличко обіймає посади мера Києва та голови КМДА. Ми проаналізували, як він виконує обіцянки на двох посадах.

За його словами, проблема в тому, що ОПУ намагається провернути схему Януковича 2010 року. Тоді поставили Попова, щоб той керував замість Черновецького.

«Але є одна велика проблема. Кличко – не Черновецький, у нього високий рівень підтримки серед киян, є багато людей, які готові його підтримати, в тому числі з політичної еліти. За принципом «ворог мого ворога – мій друг». Ляшко взяв нішу чистої опозиції щодо Зеленського. Він гратиме в це й надалі», – підкреслив експерт.

На його думку, зараз Ляшко грає на почуттях, грає в самоврядування, підтримку киян. Йому потрібно нагадувати про себе. Раптом дострокові вибори, а він уже у формі й із чіткою позицією.

Очевидна схема, за якою намагаються зараз проштовхнути Ткаченка або когось іншого на посаду голови КМДА. Однак, згідно із законодавством, має бути одна людина, яка обирається на виборах. Схема, яку намагається провернути ОПУ, може обернутися проти них. Крім того, претензії, які висувають до Кличка, з приводу того, що він втратив контроль над столицею, не мають жодного стосунку до місцевого органу самоврядування. Якщо не подобається мер, то йдуть на перевибори, це взагалі не компетенція ОПУ, додав він.

«Інтерес ОПУ зрозумілий. Київ – це великий бюджет і велика політика. Хто контролює Київ, той контролює політичні процеси в країні. Хоча приклад Попова показав, що це не завжди так. Проте рухає ОПУ виключно прагматичний інтерес – фінансові потоки й політика», – резюмував Тарас Загородній.

Нагадаємо, Мер Києва Віталій Кличко зустрівся в США з адвокатом Дональда Трампа, екс-мером Нью-Йорка Рудольфом Джуліані.

Тим часом Олег Ляшко заявив, що об'єднався з Кличком проти «зеленої чуми».

Як Кличко виконував обіцянки, обімаючи дві посади, читайте за посиланням.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: