У Чорнобильську зону запустять річкові туристичні маршрути

Читать на русском
Як зазначає керівництво ДАЗВ, розвиток нових форм відвідування зони відчуження було ініційовано туристичними операторами в зв'язку з ростом кількості відвідувачів за минулі 5 років майже в 10 разів.

У Чорнобильську зону запустять річкові туристичні маршрути по річках Прип'ять і Уж.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на повідомлення Державного агенства України з управління зоною відчуження в Facebook.

Як повідомляється, Агенством розроблені водні маршрути відвідування зони відчуження. У розробці маршрутів були задіяні фахівці Чорнобильського заповідника, ГСП Екоцентр і ДП ЦОТІЗ. Зокрема, маршрути передбачають пересування річками Прип'ять і Уж.

Як зазначає керівництво ДАЗВ, розвиток нових форм відвідування зони відчуження було ініційовано туристичними операторами в зв'язку з ростом кількості відвідувачів за минулі 5 років майже в 10 разів. Крім того, водні маршрути дадуть можливість побачити іншу сторону зони відчуження - її природу.

«Всі маршрути перевірені дозиметристами і є безпечними для відвідувачів», - йдеться в повідомленні.

Всі поїздки повинні здійснюватися із дотриманням вимог закону України «Про правовий режим території, що зазнала радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи» та «Правил радіаційної безпеки при проведенні робіт у зоні відчуження і зоні безумовного (обов'язкового) відселення».

«Зараз здійснюються організаційні заходи щодо запровадження зазначених маршрутів для відвідувачів», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, в Чорнобилі запрацював завод із переробки радіоактивних відходів.

Також відзначимо, голова МЗС Франції відвідав Чорнобиль та оглянув новий саркофаг.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: