У Порошенка Трубі пообіцяли кримінальну відповідальність

Читать на русском
Адвокат п'ятого президента Петра Порошенка Ігор Головань стверджує, що директор Державного бюро розслідувань (ДБР) Роман Труба у своєму телеграм-каналі став на захист дійсності від заперечення.

Адвокат п'ятого президента Петра Порошенка Ігор Головань стверджує, що директор Державного бюро розслідувань (ДБР) Роман Труба у своєму телеграм-каналі став на захист дійсності від заперечення.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на його блог.

За словами Голованя, причиною активності Труби стала фраза з інтерв'ю Порошенка: «Я наголошую, що проти Петра Порошенка не порушено жодної кримінальної справи».

«Провадження є, їх 11, і Петро Олексійович про це добре знає», - сміливо розголошує пан Труба дані досудового розслідування», - заявив адвокат.

Головань зазначив, що його клієнт не має статусу підозрюваного навіть і в одному провадженні, не те що в 11.

«На сьогодні нам достовірно відомо те, що Петро Порошенко є свідком у двох провадженнях. Навряд чи хто може сказати, що кримінальне провадження порушується проти свідка», - сказав адвокат.

Головань радить директору ДБР подумати, чим можуть завершитися вже порушені проти нього кримінальні провадження, адже за логікою Труби провадження, про які вели мову Сергій Горбатюк і Артем Ситник, порушені проти ДБР і його директора.

«Ну і сприяння організації нападу на Петра Порошенка після допиту, як і організації доступу агентів впливу РФ до український секретів, також ніхто забувати не збирається», - підкреслює адвокат.

Директор Держбюро розслідувань Роман Труба заявив, що відомство розслідує 11 кримінальних проваджень щодо Петра Порошенка.

Раніше Петро Порошенко заявив, що він взагалі ніколи не отримував повістки до ДБР, тому для нього було дивним чути оголошення дат його допитів у ЗМІ.

24 липня Порошенко раптово прийшов на допит у ДБР, однак там відзначили, що допит призначено на 25 липня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: