Порошенко пояснив свій раптовий візит до ДБР

Читать на русском
П’ятий президент України Петро Порошенко пояснив свій несподіваний візит до ДБР, який був неузгоджений з керівництвом Бюро.

П’ятий президент України Петро Порошенко пояснив свій несподіваний візит до ДБР, який був неузгоджений з керівництвом Бюро.

Як пише «Слово і Діло», в інтерв'ю Українській правді Порошенко зазначив, що він взагалі ніколи не отримував повістки до Бюро, отже для нього було дивним чути оголошення дат його допитів у ЗМІ.

«Єдине джерело, яке чомусь володіло думками слідчих і головами в ДБР, був колишній заступник Адміністрації президента Януковича пан Портнов. Він мав доступ до матеріалів, він мав доступ до дат і постійно оголошував ці дати. Оголошував з подвійною метою: щоб організувати провокації, друге — для того, щоб зробити певний спосіб психологічного тиску на мене. Це марно», — заявив Порошенко.

За словами Порошенка, коли він у черговий раз почув, що його 25 липня викликають до ДБР, він вирішив поїхати до Бюро заздалегідь.

Він додав, що 25 липня на 15 годину в нього була запланована зустріч з Куртом Волкером, і тому він 24 липня поїхав до ДБР і запропонував його допитати раніше.

За словами Порошенка, у ДБР йому відмовили у допиті, бо «поки до нього не готові».

«Вони кажуть «ми не готові». Так чекайте, ви кажете, що готувалися до цього місяць! «Нам потрібно дві години». «Добре, я через дві години під'їду». «Ми можемо тільки о дев’ятій вечора». «Добре, я на дев’яту вечора під'їду. Скажіть коли, і я буду у вас». «Добре, ми вас запросимо на дев’яту вечора». Потім проходить певний час і кажуть «ви знаєте, і на дев’яту вечора ми також не готові вас допитувати».

Після цього Порошенко подав прохання перенести допит з 25 липня на інше число, але не отримав на заявку жодної відповіді.

«Для того, щоб не дати їм зробити провокацію, я передзвонив нашим американським партнерам, попросив перенести на дві години цю зустріч — з 15 на 17. Вони люб’язно погодились. Це також можна перевірити. І я поїхав в ДБР», — додав Порошенко.

24 липня Порошенко раптово прийшов на допит в ДБР, однак там відзначили, що допит призначено на 25 липня.

Допит відбувся 25 липня, Порошенко давав пояснення слідчим стосовно угоди про купівлю-продаж заводу Кузня на Рибальському.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: