У МЗС РФ прокоментували арешт Україною танкера Neyma

Читать на русском
Влада Росії уважно стежитеме за подіями навколо заарештованого Україною танкера Neyma, проте оскаржувати рішення українського суду наміру не має.

Влада Росії «уважно стежитеме» за подіями навколо заарештованого Україною танкера Neyma, проте оскаржувати рішення українського суду наміру не має.

Про це заявив в ефірі російської радіостанції Комерсант FM заступник міністра закордонних справ Росії Григорій Карасін.

Захоплення в Ізмаїлі: чому між Україною та РФ почалася «танкерна війна»Затримання танкера NEYMA в Ізмаїлі могло бути продиктоване прагненням України прискорити переговори про звільнення моряків.

Він також підкреслив, що, на думку офіційної Москви, оскаржити рішення українського суду про арешт судна має його власник.

«Для нас найголовніше було звільнити людей. Наші громадяни, моряки вже знаходяться давно вдома», — зазначив Карасін.

За його словами, оскільки судно «перебуває в приватній власності», то «все має вирішити судова інстанція».

«Ми, природно, будемо уважно стежити, але це вже менш драматично. І я сподіваюся, що тут суд вирішить. І будемо за цим спостерігати. Треба з’ясовувати, кому воно належить. І приватний власник має право в судовому порядку оскаржувати рішення української влади. Так що це перейшло трохи в іншу сферу», — заявив Карасін.

Мова йде про танкер Nika Spirit, який раніше називався Neyma та в листопаді 2018 року заблокував Керченську протоку під час захоплення Росією українських військових кораблів і 24 моряків.

Пізніше з метою приховати його участь у провокації російських спецслужб у Керченській протоці судно перейменували в Nika Spirit.

24 липня СБУ затримала в порту Ізмаїла танкер Nika Spirit (Neyma) під прапором РФ.

За даними ЗМІ, екіпаж судна включав 15 моряків, які є громадянами РФ.

Україна відпустила екіпаж затриманого російського танкера через відсутність підстав для затримання.

30 липня головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявив, що український суд наклав арешт на танкер Neyma. Його вважають речовим доказом у розслідуванні захоплення українських моряків у Керченській протоці.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: