Пожежі в Португалії: туристів просять не відвідувати ліси

Читать на русском
Посольство України в Португалії рекомендує громадянам України утриматися від відвідування лісової місцевості у зв'язку із пожежами до стабілізації ситуації.

Посольство України в Португальській Республіці рекомендує громадянам України утриматися від відвідування лісової місцевості у зв'язку із пожежами до стабілізації ситуації.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прес-служба посольства.

У Дніпрі спалахнула пожежа на виборчій дільниціПідрозділами ДСНС пожежу ліквідовано. Жертв і постраждалих немає. Дана подія не завадила роботі виборчої дільниці.

Зокрема, йдеться про масштабні пожежі в районі cелища Віла де Реі та Серта (округ Каштелу Бранку), яка продовжує нести загрозу місцевому населенню.

Крім цього, за повідомлення Національної служби цивільного захисту ПР, внаслідок прогнозованого підвищення середньодобової температури у центральні та північній частині країни, існує загроза поширення стихії.

«Громадянам України, які перебувають в цьому районі, слід уважно стежити за повідомленнями місцевих служб, в тому числі, шляхом розсилання попереджуючих sms-повідомлень про розвиток ситуації та виконувати інструкції пожежно-рятувальних служб. У зв'язку з цим, просимо громадян бути обачними, повідомляти про виникнення пожеж або потрапляння в небезпечну ситуацію, передусім, португальські пожежно-рятувальні служби за номером 112», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у випадках потрапляння у надзвичайні ситуації, загрози життю та здоров’ю, громадянам України слід також звертатися на «гарячу лінію» Посольства України в Португальській Республіці за номером телефону: +351 965 088 115.

«Адреса електронної пошти [email protected], або на цілодобову «гарячу лінію» МЗС України: +38-044-238-16-57, адреса електронної пошти [email protected]», - додали у відомстві.

Нагадаємо, у центральній частині Португалії понад 1 тис. пожежних борються з пожежами. Внаслідок пожеж вже постраждали 20 людей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: