ВР не ухвалила закон про відповідальність за проплачені мітинги, всупереч обіцянці Геращенка

Читать на русском
Верховна рада за чотири роки не дійшла до розгляду законопроекту про притягнення до кримінальної відповідальності осіб, які фінансують мітинги.

Народний депутат Верховної ради восьмого скликання Антон Геращенко не виконав обіцянку про те, що законопроект про притягнення до кримінальної відповідальності осіб, які фінансують мітинги, буде ухвалений.

Обіцянку він давав ще 29 липня 2015 року, нагадує «Слово і Діло».

16 липня в парламенті був зареєстрований законопроект №2651 «Про внесення доповнення до Кримінального кодексу України про підкуп учасника масового заходу» (ініціатори – Антон Геращенко та Іван Вінник).

«Я розробив цілу низку законопроектів, які, я впевнений, будуть ухвалені. Перше – щоб під заставу не випускалися хабарники й негідники, друге – про необхідність притягати до кримінальної відповідальності осіб, які фінансують проплачені мітинги», – говорив Геращенко.

Станом на липень відповідний законопроект парламент не розглядав. З огляду на те, що Рада восьмого скликання закінчила свою роботу, й усі законопроекти, які вона не встигла ухвалити в першому читанні за основу, вважаються відхиленими, Геращенко свою обіцянку провалив.

Нагадаємо, Антон Геращенко також не виконав обіцянку про те, що винним у вбивстві п'яти правоохоронців у Княжичах буде винесений судовий вирок.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: