Зеленський розповів, що просив у нього Пінчук за повернення Кучми до ТКГ

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський заявив, що олігарх Віктор Пінчук нічого у нього не просив за допомогу в тому, щоб переконати Леоніда Кучму очолити Тристоронню контактну групу у Мінську.

Президент Володимир Зеленський заявив, що олігарх Віктор Пінчук нічого у нього не просив за допомогу в тому, щоб переконати Леоніда Кучму очолити Тристоронню контактну групу в Мінську.

Як пише «Слово і Дліо», про це йдеться в розслідуванні «Пін-код до влади» програми «Схеми: корупція в деталях».

Кучма, Пінчук та Мінський процес: чого чекати Донбасу3 червня президент України Володимир Зеленський представив Леоніда Кучму як нового очільника делегації в Тристоронній контактній групі в Мінську.

Журналісти запитали президента, чи озвучував йому олігарх Пінчук умови, на яких він погодиться переконувати Кучму представляти Україну на перемовинах у Мінську. Зокрема, на запитання, навіщо це Пінчуку та чи просив він щось натомість, Зеленський відповів, що нічого не просив.

«Всі знають, що ніхто у мене нічого не просить. Всі знають, чим це закінчиться», - сказав він.

На уточнення, чи Пінчук просто сидів поряд і допомагав вмовляти Кучму, президент зазначив: «Так і є. Це є правда».

Нагадаємо, увечері 31 травня олігарх Віктор Пінчук непублічно відвідував Адміністрацію президента Володимира Зеленського.

В АП згодом повідомили, що олігарх Віктор Пінчук відвідував Адміністрацію президента разом з екс-президентом Леонідом Кучмою для консультацій з приводу призначення Кучми представником в Тристоронній контактній групі від України.

3 червня президент Володимир Зеленський повернув до переговорів Мінського процесу другого президента України Леоніда Кучму.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: