Бойовики блокують ремонт мосту в Станиці Луганській

Читать на русском
Голова Станично-Луганської районної держадміністрації Юрій Золкін заявив, що бойовики продовжують блокувати ремонт моста в Станиці Луганській.

Голова Станично-Луганської районної держадміністрації Юрій Золкін заявив, що бойовики продовжують блокувати ремонт моста в Станиці Луганській.

Про це він заявив у відеозверненні, опублікованому в Facebook РДА, прішет «Слово і Діло».

ОБСЄ підтвердила розведення сил у Станиці Луганській. Перший крок до перемир'я?Місія ОБСЄ в Україні підтвердила розведення сил і засобів у районі Станиці Луганської в зоні проведення операції Об'єднаних сил на Донбасі. Військовий експерт оцінив розведення сил.

Голова РДА підкреслив, що в черговий раз «російська сторона і окупанти показали, що вони не бажають створювати відповідні умови для ремонту моста».

За його словами, бойовики перешкодили тому, щоб фахівці-проектувальники наблизилися до зруйнованого мосту в Станиці Луганській і почали відновлення споруди.

«Прибули проектанти, прибули фахівці, які повинні були оцінити ситуацію по зруйнованому мосту, щоб виготовити відповідний проект. Як тільки проектанти спустилися до провалу, вони були попереджені про те, що це буде сприйнято, як акт агресії, і людина у військовій формі, що знаходиться на протилежному боці, заборонила далі пересуватися», - зазначив Золкін.

Нагадаємо, 24 липня українська сторона повідомила, що готова почати демонтаж трьох фортифікаційних споруд, які розміщені уздовж дороги, між КПВВ «Станиця Луганська» та зруйнованим мостом через річку Сіверський Донець.

Також, 17 липня Тристороння контактна група під час засідання в Мінську домовилася про демонтаж фортифікаційних споруд на території так званої «ЛНР». Українська сторона заявила, що готова в найближчі терміни забезпечити свою частину ремонту моста.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: