На Азові створили групи швидкого реагування

Читать на русском
Минулого року було виділено чотири мільйони доларів на створення і розвиток таких підрозділів.

Україна спільно зі США створили групи швидкого реагування в Маріуполі та Бердянську.

Як пише «Слово і Діло», про це у вівторок, 23 липня, повідомив тимчасовий повірений у справах США в Києві Вільям Тейлор, виступаючи на "круглому столі" з розвитку Морської охорони Держприкордонслужби, пише Інтерфакс-Україна.

«Внаслідок агресії в Керченській протоці ми разом напрацювали нові пріоритети роботи. Були створені групи швидкого реагування в Маріуполі, Бердянську, щоб реагувати на такі загрози. У 2018 році було виділено $4 млн на розвиток таких підрозділів. Ми сподіваємося, що вже через місяць зможемо відкрити ці нові підрозділи, і вони зможуть працювати належним чином», - сказав він.

При цьому Тейлор зазначив, що Україні необхідні сучасні логістичні центри, щоб забезпечити проведення морських операцій, а також належні місця з ремонту суден.

«Зараз ми зосередилися на розвитку базової морської інфраструктури, щоб забезпечити Морській охороні належні можливості реагування по всій території морського кордону», - додав посол.

Крім того, радник з морських питань програми експертного контролю та безпеки кордону посольства США в Україні Кевін Кільєр повідомив, що в рамках проекту підтримки Морської охорони Держприкордонслужби України США передбачається і модернізація морської техніки.

«Ми виявили потреби не тільки в розвитку інфраструктури, але і флоту - кораблів і катерів. Ми працюємо і над модернізацією флоту. Ми виходимо з нашого підходу роботи з корпусом Берегової охорони США - буде два катери і 25 осіб, які прикріплені до цих катерів», - додав він.

Кільєр пояснив, що зараз проект знаходиться в стадії розробки і перенесення потреб українських прикордонників «на папір», на що відведено 30-45 днів, після чого проект перейде до стадії реалізації.

«Як тільки закінчиться фаза проектування, почнеться фаза реконструкції та будівництва. Це почнеться на початку наступного року», - поінформував дипломат.

Раніше в Держприкордонслужби заявляли, що Морську охорону створять протягом трьох років.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: