США передадуть українським прикордонникам два катери

Читать на русском
Сполучені Штати Америки будуть сприяти розвитку корабельно-катерного складу Державної прикордонної служби України, а саме передадуть відомству два катери.

Сполучені Штати Америки сприятимуть розвитку корабельно-катерного складу Державної прикордонної служби України, а саме передадуть відомству два катери.

Як пише «Слово і Діло», про це сказав у Києві радник з програми експертного контролю та безпеки кордонів посольства США Кевін Кільєр, передає «Укрінформ».

За його словами, два катери обслуговуватимуть 25 людей.

«Ми працюємо з української стороною у питаннях охорони морських кордонів і виявили потребу у розбудові не лише інфраструктури морських підрозділів, а й необхідність оновлення флоту. Було прийнято рішення про надання морській охороні прикордонної служби двох катерів, які обслуговуватимуть 25 осіб», - поінформував Кільєр.

Крім того, тимчасово повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор зауважив, що США продовжать надавати допомогу Україні через агресію Росії, зокрема на морі. Він зауважив, що безпека в Азовському і Чорному морях України - важливе питання безпеки не лише для України, а і для всього світу.

«Україна - це ворота між Сходом і Європою, тому ми повинні допомагати Україні», - зазначив Тейлор.

Він підкреслив, що Штати виділили 4 мільйони доларів на створення швидкої групи реагування у містах Маріуполь та Бердянськ, і наразі є необхідність створення сучасних центрів їх постійної дислокації та для ремонту суден.

Нагадаємо, у серпні минулого року анонсувалося, що Сполучені Штати Америки (США) передадуть Україні катери, які посилять здатності в Чорноморському басейні.

Патрульні катери класу Island, які Сполучені Штати обіцяли надати Україні, повинні прибути в липні 2019 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: