Парламентські вибори-2019: перші кроки нової Ради

Читать на русском
Олег Саакянполітолог

За результатами ЦВК, нова Верховна рада складатиметься з партій «Слуга народу», «Оппозиційна платформа – За життя», «Європейська солідарність», «Батьківщина» та «Голос». Тож як діятиме новий парламент?.

У своєму блозі політолог Олег Саакян прокоментував результати виборів, передає «Слово і Діло».

«Примирення можливе через діалог, оскільки доволі велика частина еліти змінилася, й для російської пропаганди вона вже не підпадає під поняття «фашисти» та «нацисти». Ідеологічне вікно можливостей відчиняється», – зазначив Саакян.

Однак будь-яке поліпшення відносин із РФ залежить від Путіна та Кремля в разі завершення російсько-української війни та готовності до того, щоб повернути території й покаятися в скоєних злочинах, уточнив він.

«Інше головне завдання – формування коаліції. Це буде найбільшим викликом і для всіх політичних сил, і для «Слуги народу» зокрема», – додав експерт.

Соціологи та букмекери: як змінювалися прогнози на дострокові парламентські вибори у червні-липніЗа два дні до виборів букмекери приймають ставки, які суттєво відрізняються від тих, що були місяць тому. Соціологи теж не дуже прояснили ситуацію.

«Якщо слова збігатимуться з діями, то ми зможемо побачити реформу в галузі дерегуляції, зменшення ролі держави в житті суспільства, пакет економічних реформ, продовження зовнішньополітичного вектора, заданого українським суспільством ще за часів попередньої влади», – підкресли він.

Проте, на його думку, все залежатиме від ефективно сформованої коаліції.

«А це буде ключовим викликом до стійкості тієї політичної конструкції, яка сформується найближчим часом», – резюмував Олег Саакян.

Додамо, Дмитро азумков припустив, що партія «Голос» може бути партнером «Слуга народу» в коаліції, однак не став коментувати можливість входження до коаліції партії Юлії Тимошенко.

Як повідомлялося, головним партнером партії «Європейська солідарність» екс-президента Петра Порошенка в новообраній Верховній раді є партія Святослава Вакарчука «Голос».

Згадати, як змінювалися прогнози соціологів щодо партій, які зараз можуть вважатися прохідними до Верховної ради, можна тут.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: