Український траулер затонув біля берегів Мавританії, є жертви

Читать на русском
Український океанський траулер «Іван Голубець», на якому 20 липня розпочався пожежа, потонув біля берегів Мавританії.

Український океанський траулер «Іван Голубець», на якому 20 липня розпочався пожежа, потонув біля берегів Мавританії.

Про двох загиблих на своїй сторінці в Facebook повідомив колишній постійний представник президента в Автономній Республіці Крим Борис Бабін, пише «Слово і Діло».

«Згідно з оновленою інформацією про трагічну долю українського риболовецького судна «Іван Голубец » - судно затонуло вчора вночі в океані, на глибині 35 метрів, і вже є два підтверджених загиблих рибалок. Капітан судна - кримчанин Сергій Тимченко, був у рейсі з українськими документами. Також на борту було як мінімум три кадети з фейкового підконтрольного окупантам освітнього закладу - «Керченського державного морського технічного університету», - написав Бабін.

Він зазначив, що незрозумілі маневри судна перед інцидентом, дивні дії команди під час спроб порятунку корабля та інше дозволяють фахівцям припустити, що в трюмах судна «було щось цікавіше, окрім власне риби».

«Щось таке, що краще нікому не показувати», - констатував Бабін.

За його інформацією, «Іван Голубець» знаходиться у власності української державної компанії та оперувався «латвійським бізнесменом українського походження».

«Тобто, як завжди, є класичне виведення держресурсу наліво і його нещадна експлуатація на знос, замість приватизації. Причому - експлуатація в плідному співробітництві українських чиновників як із підконтрольними росіянам кримськими «навчальними закладами», так і Російським морським регістром», - додав Бабин.

Нагадаємо, що судно загорілося 20 липня. Оскільки в складі флоту Мавританії відсутні пожежні і рятувальні судна, було вирішено організувати рятувальну операцію за допомогою інших суден, які ведуть промисел біля берегів Західної Африки.

Раніше в Чорному морі перекинулося судно з туристами, є загиблі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: